Människohjärtan. Namnet JESUS

Många människors hjärtan är hårda, det märker vi ju. Då det kommer till att få en tro på Jesus Kristus så vill man för det mesta inte ens fundera på det. Jag mötte en man förra veckan som helt klart gjorde ner både mig och den Jesus som jag ville presentera för denne man. Vi kom i samtal om andra saker och snart var Jesus i samtalet…. Han kallade Jesus för en lustig liten figur som inte fanns eller finns och frågade mig om jag var klok? Javisst är jag klok och jag ber att den mannen skall få lära känna Jesus på djupet.
Men, så har det varit genom alla tider. Nu kommer man ju genom nya lagar att få stå sitt kast om man säger att Jesus är levande i himmelen och skall komma tillbaka. Det kommer nya lagar som gör den troende verkligt illa, men det är inte förvånande. FÅR jag, vi, och andra alltså nämna Jesus och att han är Guds Son och att Gud är skaparen? NEJ, det får jag/vi inte, men det gör jag/vi ändå. Det kan ju bli efterräkningar då, men då får det väl bli det då, för jag förnekar INTE Kristus. Budskapet om att Jesus är Guds son brukar få ett blandat mottagande. En del tillber honom, en del drar sig undan i avsky,ja sannerligen är det delade meningar.
Jesus möter människors tro och otro Jesus i konflikt med de religiösa ledarna Jesus undervisar lärjungarna och andra Jesus avslutar sitt uppdrag…. Ja det är bara något av vad vi kan läsa i evangelierna. Tänk att namnet Jesus orsakar sådana konflikter och sådan ilska! /Maria

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Att tro och att vänta och att känna JESUS och hans styrka och kärlek

VAD är tunga bördor?

JESUS föddes INTE på 'jul'. Se artikel o video